Vil du lage en danseforestilling for barn?

Her er en unik mulighet! 

Kin Ships x Josh Lake 46
- Foto: Josh Lake

Dansens Hus (DH) har gleden av å invitere profesjonelle dansekunstnere til å søke prosjektet STOR kunst for ALLE barn som vil foregå i 2025-2027. Profesjonelle dansekunstnere defineres som kunstnere som jobber som- og definerer seg selv som dansekunstner, samt de som har en danseutdannelse.

Søknadsfrist: torsdag 10. oktober 2024 kl. 13:00 

Kinh Ships Samira Shaterian HIRES 6

DH har et godt og variert programtilbud for barn. I 2016-2023 samproduserte DH seks danseforestillinger for de minste, under navnet STOR kunst for små barn

Vi opplever at det finnes få danseforestillinger for små barn som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet; vi ønsker flere barneforestillinger med danseutøvere med flerkulturell bakgrunn, danseutøvere som bryter med normer for kjønn og identitet og danseutøvere med funksjonsvariasjoner. Danseutøvere defineres som utøvere som jobber som- og definerer seg selv som danseutøver, samt de som har en danseutdannelse.

Vi ønsker også flere forestillinger som er tilrettelagt for et barnepublikum som av forskjellige årsaker ikke kan oppsøke et teater for å oppleve dansekunst.

DH ønsker derfor å utvikle 3 nye forestillinger med fokus på mangfold på scenen og i publikum. Profesjonelle dansekunstnere kan søke om utviklingsstøtte til å lage en forestilling for barn 0-6 år med forutsetning om at danserne gjenspeiler diversiteten i samfunnet og/eller at forestillingen er tilrettelagt for barn med spesielle behov.

Som samprodusent tilbyr Dansens Hus: 

  • Produksjonstilskudd pålydende 350.000. Øvrige produksjonsmidler og eventuelle midler til assistanse- og andre tilrettingsbehov for utøvere fremskaffes av søker gjennom søknader og støtteordninger.
  • Kunstnerisk- pedagogisk- og tilgjengelighetsveiledning, tilpasset hvert prosjekt.
  • Faglig kompetent og trygt miljø med fokus på erfarings-utveksling i fellessamlinger og seminarer.
  • Prøvetid, premiere med påfølgende forestillinger på DH (inkl. i honorar)
  • Markedsføring av forestillingene

 

Hvem kan søke:
Dansekunstnere som bor og arbeider i Norge.
Vi vil gjerne oppfordre de som ikke har laget dans for de minste til å søke, samt de som har lang erfaring i dansekunst, men ikke nødvendigvis har en formell utdannelse.


Forestillingen skal:

• være lett turnerbar i inn- og utland  
• ha et eget fulltallig kunstnerisk- og teknisk team


Vite mer/bli inspirert?
Velkommen til seminaret Mangfold i dansekunst for de aller yngste torsdag 5. september


Hvordan søke?
Link til søknadskjema finner du her


Spørsmål?
saskia@dansenshus.com


Prosjektledelse & fagråd
Saskia Wieringa - kunstnerisk produsent og kurator barneprogram DH i samarbeid med Leif Hernes – professor og koreograf, Victor A.O. Pedersen – dansekunstner, Salamatu Kamara – spesialrådgiver og Venke Sortland – dansekunstner.

Prosjektet finansieres av Dansens Hus og Sparebankstiftelsen. www.dansenshus.com
og www.sparebankstiftelsen.no

 

 

Gøy i gummistøvler, 05. - 08. September