Oslo Pix Filmfestival handler i år om amerikansk påvirkning på samfunnet.
At USA har påvirket både populærkultur og kunst er det mang et eksempel på, og i filmene som ble skapt i the Golden Age of Film-æraen i Hollywood (1927-1960) ser vi dans, koreografi og iscenesettelse av bevegelse som har påvirket mange danseuttrykk i ettertiden.
Onsdag 28. auguast kl. 18:00 arrangerer vi et samtaleprogram om dansefilmene som har preget og påvirket trender og tendenser i (populær-)kultur og samfunn. Her diskuteres dansen man ser på lerretet og hvordan den har fått videreutvikle seg og blitt en del av samtiden, om hva slags hvitvasket realitet de fleste filmene viste frem og hva slags verdisyn Hollywood-filmene var med på å understreke i samfunnet knyttet til rase, kjønn og seksualitet. I tillegg er det viktig å snakke om hvordan filmene har fått virke definerende for estetikk og hva man forstår som "vakkert".
Samtaleprogrammet vil vare 75 minutter og består i tillegg til en panelsamtale av visninger av relevante utdrag fra filmer og en innledning om estetikken i Hollywoodfilmene, gjort av motehistoriker og journalist Ida Eritsland. I panelet er sosialantropolog, kulturminnekonservator og forskningsbibliotekar ved Nasjonalbiblioteket, Michelle Tisdel, dosent i jazzdans og programansvarlig for bachelorstudiet i jazzdans ved Kunsthøgskolen i Oslo – avdeling dans, Merete Mørk Lingjærde og filmviter og kritiker, Ida Cathrine Holme Nielsen. Samtalen modereres av Eritsland.
Etter samtaleprogrammet, kl. 19:30, vises musikalfilmen Funny Face(1957).
– Les mer om samtalen her –