Hvem er Catherine Gaudet?

Catherine Gaudet - kanadisk koreograf med internasjonalt nedslagsfelt - presenteres for første gang i NOrge.

Actualite 4 Caroline Desilets

Allerede etter å ha fullført mastergrad i samtidsdans ved UQAM (Université du Québeck  à Monttréal), ble Catherine Gaudet oppfattet som en koreograf med en sterk og særegen stil. Helt fra starten av var hun opptatt av hvordan underbevisstheten påvirker kroppens bevegelsesmønstre, og hvordan disse kan avsløre følelser og fornemmelser vi helst vil skjule. Hun søker i psykens ulike irrganger, og finner skjønnhet i motsetninger og «feil». Hennes rå og presise kroppslighet utfylles av en teatralitet som på subtilt vis kombinerer absurde og dramatiske spenninger med svart humor.

Hun presenterte sin første koreografi i 2004, og gjorde seg nokså umiddelbart bemerket både i hjemlandet Canada og i utandet. I 2009 kom hennes første helaftens verk L’invasion du vide, hvor hun fordypet hun seg i følgene av tap og sorg. Fra 2010 hadde hun flere arbeidsopphold og kreative prosesser i Europa, noe som resulterte i flere større produksjoner.  Hun har siden produsert forestillinger jevnlig, ofte i samarbeid med ulike institusjoner i Europa, og Dansens Hus aktuelle The Prettey Things, eller Les jolies choses  som er originaltittelen, fra 2022 er hennes nyeste forestilling. Siden er forestillingen spilt mange steder i Canada, men også i en rekke europeiske land som Portugal, Litauen, Tyskland, Irland, Belgia, Sveits, Frankrike, Spania, Italia, Ungarn og nå også i Norge. 

Parallelt med egen kunstnerisk virksomhet grunnla hun også kompaniet Lorganisme som eksisterte fra 2010 til 2019, og  hun var meddirektør for Centre de création O' Vertigo, et senter for utvikling av dansekunst, dansere og koreografer i Montreal. Hun har også undervist ved samme universitet som hun selv har studert ved, og er i dag kunstnerisk-og daglig leder for Compagnie Catherine Gaudet. Hun er også medlem av Circuit-Est center chorégraphique, et koreografisenter i Montreal, og medskapende kunstner ved produksjonskompaniet DLD - Daniel Léveillé Danse som arbeider for å promotere kanadisk dans både i Canada og i utlandet. Hun er også assisterende kunstner ved Agora de la danse. 

The Pretty Things, 20. - 22. September