I forestillingen Until Our Hearts Stop av Meg Stuart og hennes kompani Damaged Goods møter vi seks utøvere og en jazztrio som alle jobber med å samhandle, på et høyst privat og ukomfortabelt, men samtidig lekent vis. Og forestillingen bryter kanskje teaterets grenser gjennom å vokse utover sine rammer og proposjoner.
Meg Stuart er en amerikansk danser og koreograf med base i Berlin og Brüssel. Siden utdannelsen ved New York University, flyttet hun til Belgia tidlig på 90 tallet der hun senere etablerte kompaniet Damaged Goods. Siden den gang har hun skapt over tretti produksjoner og vekslet fra mindre soloforestillinger til større gruppekoregrafier, forestillinger for scene og galleri, stedspesifikke arbeider og installasjoner.
Meg Stuart med sitt kompani Damaged Goods har et løpende samarbeid med Kaaitheater i Brüssel og Hebbel am Ufer i Berlin. Ved flere anledning har hun også arbeidet på Volksbühne i Berlin, en av de viktigste teaterscener i Tyskland of Europa for øvrig.
Stuart er tildelt den prestisjetunge Bessie Award for sitt samlede arbeid og turnerer over hele verden, og hun er en av de ledende koreografene innen europeisk samtidsdans. Hennes arbeider har vært presentert i Norge siden seint 90 tallet, og Stuarts siste forestilling Built to Last ble vist på Dansens Hus i apri 2015.
Damaged Goods er altså navnet på kompaniet, et navn hun tok etter en anmeldelse av Burt Supree som avsluttes med "og danserne ble presentert som feilvare – eller skadet vare" – altså Damaged Goods. Meg Stuart fant det som et passende navn for sitt koreografisk arbeid som ikke markerer virtuositet, men heller søker å avsløre den skjulte verden som hennes dansere befinner seg i når de er på scenen.
Kompaniet arbeider med en åpen og fleksibel struktur på den måten at Stuart knytter til seg ulike kunstnerer eller samarbeidspartnere etter behov. Arbeidet hennes er preget av en sterk interesse for kunstneriske samarbeid.
I tillegg til sitt eget kompani, har Stuart arbeidet for andre kompanier og teaterhus som koreograf. Både visuelle kunstnere, videokunstnere, skribenter, komponister, dramaturger og musikere har vært tilknyttet arbeidene hennes.
Til kveldens forestilling har Stuart altså samarbeidet med 6 dansere og 3 musikere. Danserne har ulike bakgrunner fra fysisk teater til dans og musikerne er også tydelig tilstede og deltar i det fysiske uttrykket som skapes, og spiller live musikk gjennom hele forestillingen. Stuart utvikler arbeidene sine i en felles prosess der alle utøverne er skapere og krediteres også som dette.