Litt om de medvirkende i Blue Carousel

Musikk og dans er likeverdige partnere i denne forestillingen. Her får du vite mer om de som står bak.

Concept photo

Lisa Colette Bysheim og Katrine Patry samarbeidet for første gang i 2018 i improvisasjons prosjektet Moments of Collective Performativity, presentert på et arrangement av BIT Teatergarasjen. Etter dette skapte de en dansefilm Variations of Suspension | Drop som utforsket hvordan gjenstander i naturen forholder seg til å være i en hengende, ventende tilstand. Prosjektet vant Bergen One Minute Film-konkurransen 2018, og ble vist på internasjonale videokunst-og performancefestivaler. De opptrådte også sammen under Performativity for the Body, en tverrfaglig utstilling som utforsker forholdet mellom arkitektoniske strukturer og kroppen også i 2018. 

 

Biografi til skapende dansere Lisa Colette Bysheim & Katrine Patry

Lisa Colette Bysheim (1991) har en forskningsbasert praksis der hun arbeider med stemme, tekst og koreografi. Hun bruker feministiske tilnærminger for å stille spørsmål ved, utfordre og rekonstruere oppfatninger av makt, med en særlig interesse for myk makt som et konsept for overtalelse og forførelse. Hun har en mastergrad i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo 2021.

For tiden samarbeider Lisa med danseren Katrine Patry (CA/NO), visuell kunstner Sophia Gatzkan (AT) og koreograf/danser Max Wallmeier (DK/DE). Hun skal medvirke som danser i nye verk av Fieldworks - Heine Avdal & Yukiko Shinozaki, og Janne-Camilla Lyster i 2024.

Hennes koreografiske verk har blitt presentert på blant annet Den Norske Nasjonalballetten, BIT Teatergarasjen, Dansens Hus Oslo, CODA Int. Dansefestival, Galleri F15 & Momentum (Moss), Officine Forte Marghera (Venezia), Dansefestival Malta (Malta), Theaterforum Kreuzberg (Berlin). Nylige internasjonale residenser: Onassis AIR in Athens, SE.S.TA, Czech Republic, Tanz Fabrik Berlin and Bears in the Park i Wien.

Bysheim tenker på kunstnerskapet sitt som multi-lineært; hvor kunstneriske interesser er sammenvevd i ulik tid, form og resultat. Derfor ser hun på sin utøvende praksis som en “tilstand” som hun kan være i over lengre tid; som informeres av tekstlige referanser, utprøving av ideer på gulvet, refleksjon og diskusjon med andre kunstnere. 

www.lisacolettebysheim.com | Instagram: @lisa.cb

 

Katrine Patry (1986) er en dansekunstner fra Quebec, Canada, nå basert i Oslo, Norge. Hun har blant annet fremført verk av Jacques Poulin-Denis, Alan Lake, Harold Rhéaume, Catherine Tardif, Lydia Wagerer, Mélanie Demers, Dominique Porte, Louise Bédard, Emmanuel Jouthe og Shaula Cambazzu. Hennes tiltrekning og nysgjerrighet for mennesket og ulike typer uttrykk har fått henne til å utforske hovedsakelig bevegelse, men også visuell kunst, arkitektur og den anatomiske og fysiologiske kroppen.
Disse kombinerte utforskningene har gjort Patry interessert i ideen om nødvendighet. I hennes kunstneriske arbeid er hun opptatt av å rendyrke og destillere bevegelseskvaliteter. Hun er fascinert av det hun kaller “the richness of simplicity” og hvordan det kan oppnås. For henne handler det om å oppdage den enkleste måten som utløser fantasi og referanser i publikum. 
Katrine har vært aktiv i scenekunstfeltet siden 2007 og har fremført i verk presentert på flere scener i Canada, USA, Sør Korea, Belgia, Norge og Wales. 

https://vimeo.com/770886528/1195a7144e | Instagram: @katrinepatry

 

Biografi til musikerene Thea Michelsen & Miriam Michelsen

asiangirlsonly (Miriam og Thea Michelsen) 
Den Oslo baserte DJ duoen asiangirlsonly spiller elektronisk musikk hovedsakelig innen det raske spekteret med inspirasjon fra undergrundens sound. Deres rytme har sin rot i trance, men utifra denne basen drar de inn klemter fra en bred variasjon sjangre i alt fra breakbeats til acid, tekno, hardstyle og til ambient. Gjennom dette skaper de en dynamisk opplevelse med en undertone av deres feminine preg. Duoen liker å utforske kontraster i elementer og uttrykk, og gjennom dette fremme hver og en lytter sine indre følelser og emosjoner som man i transen kan finne ro i å utforske og ta imot. Søstrene har gjennom de siste årene dukket opp på ulike raves, arrangementer og klubbkvelder i Oslo- området. Noen av deres tidligere sett er skapt og spilt på Det Gamle Biblioteket, Kulturhuset Bergen og - Oslo, BLÅ, The Villa, Hausmania, Ingensteds, i skogen og andre undergrunnsteder, mm. Eventene spiller de både for seg selv, gjennom musikkolektivet Fucket Freakkvens og sammen med andre pionerer innen den elektroniske scenen i Oslo, som Det Gode Selskab, Evrysome, Club Cowloon og Technokjeller. De har også blitt invitert av ulike labels og spilt i både Berlin og København. 
I tillegg til å spille arrangerer de egne eventer, både gjennom musikkollektivet Fucket Freakkvens, og deres egne konsept «asiangirlsonly presents». Dette har vært viktig for dem å kunne utnytte flere elementer som sammen skal fremme og underbygge visjonen deres av opplevelsen og reisen.

www.asiangirlsonly.com | Instagram: @asiangirlsonly.mp3