Koreograf og danser Ulf Nilseng og hans team utforsker forholdet mellom religion og seksuell identitet i trilogien Ulf goes Religious, del to ved navn Brother-Making har premiere på Dansens Hus 5. oktober.
I den første delen av triologien utforsket ULF gruppen og fellesskapet, sammen med danserne Stian Danielsen og Sudesh Adhana, og musiker Sjur Miljeteig. I møtene mellom de mannlige utøverne ble følelsene av lyst og smerte koblet opp mot lengselen om noe mer. Det hverdagslige og hellige eksisterte om hverandre i samme rom, vi ble også introdusert for klubbkonseptet The Glory Hole bar.
I del to av trilogien, Brother-making, er fokuset på det relasjonelle og mellommenneskelige. Forestillingen tar form som en duett mellom Ulf og danseren Lars Jacob Holm. Musiker og komponist Amund Ulvestad er tilstede på scenen med cello og elektronisk musikk. Scenograf og lysdesigner Corentin Jean Paul Marcel Leven er også høyst tilstede på scenen gjennom sitt visuelle bidrag, inspirert av overgangsriter som dåp og bryllup. Utøverne utforsker motsetningspar som ren – uren, hellig – skitten, tro – utro, aktiv – passiv, dominerende – underdanig; alt fra et skeivt ståsted. Brother-making tar for seg ulike ideer om frihet, tradisjon og seksuell moral i forhold til religion. Det lekes også med forventninger og fordommer rundt partnerskap og homofilt ekteskap.
Brother-making er også inspirert av historien om Sergius og Bacchus; to kristne helgener. De var begge offiserer i den romerske hæren og beskyttet Romerriket ved den syriske grensen i det fjerde århundre. Sergius og Bacchus var hemmelig kristne og deres kristne tro ble avslørt da de nektet å delta i hedenske religiøse ritualer. De ble ydmyket ved å bli kledd opp i kvinneklær og ført gjennom gatene, og så pisket, men nektet å gi opp troen sin. Bacchus døde av torturen og dagen etter hans død viste ånden hans seg for Sergius, den oppfordret ham til å være sterk så de kunne være sammen for alltid. En uke ble Sergius halshogd. Deres felles minnedag er 7. oktober. De var spesielt populære i senantikken og mange kirker har blitt bygd i deres ære. De to martyrene avbildes og omtales som regel sammen; deres nære vennskap har fått noen historikere til å spekulere i om deres relasjon var romantisk. På bakgrunn av dette er Sergius og Bacchus særlig opphøyd i skeive, kristne miljøer.