Origami 14.–16. september

Spektakulær utendørsforestilling på fjordsiden av Sentralbanestasjonen. 

Origami er en slående performance og skulptur som kombinerer akrobatikk og en ombygd kontainer. En kontainer, som vi kjenner dem fra den globale transportbransjen, er delt opp i uvanlige segmenter og utfolder seg til noe som ligner på origamiform. Etter å ha blitt klekket ut av et gigantisk stålegg fortsetter Satchie Noro å vri kroppen i ulike stillinger samtidig som hele strukturen endrer form og folder seg ut. Performancekunstneren balanserer på liner, trapeser og modifiserte fotfester og håndtak mens hun svinger en øks rundt hodet. Den luftige koreografien gjør at tilskuerne holder pusten.

Forestillingen er åpen, dvs. at det ikke trengs billetter. Den spilles for alle som befinner seg utenfor Sentralbanestasjonen på gitte tidspunkt, både for oppsøkende publikum og forbipasserende. Adresse: Christian Fredriks plass.

KINDEREGG FRA DANSENS HUS
Fredag 15. og lørdag 16. tilbyr Dansens Hus et slags dansens svar på et Kinderegg: Du kan oppleve den spektakulære danseinstallasjonen Origami av japanske Compagnie Furnikaï utendørs på sjøsiden av Oslo S (fredag 16.00 og 17.30, lørdag 13.00), norske Supernova med forestillingen Skinn (Dansens Hus 19.00) og ungarske Thimothy and the Things med Your Mother at my Door (Dansens Hus 20.30).
Medvirkende

Prosjekt, konsept:
Satchie Noro
Silvain Ohl
Konstruksjon:
Silvain Ohl
Eric Noël
Dans:
Satchie Noro
Originalmusikk:
Fred Costa med stemmen til Maia Barouh
Lys og scenmester:
Thierry Arlot
Kostymer:
Karine De Barbarin
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus