Kjøp

One gust of wind - and they all dance 19.–22. mai

Kristina Gjems søker etter bevegelsens opprinnelse og vår felles historie i sitt koreografiske arbeid. Nå er hun tilbake på Dansens Hus med ny forestilling

I One gust of wind møter vi fem kvinnelige utøvere. Over tid har de hver for seg og sammen arbeidet med fem naturbilder som utgangspunkt for bevegelse. I prosessen har de observert og tilnærmet seg hverandres materiale og kropper. Felles og individuell forståelse, likheter og ulikheter i språk, personlighet og uttrykk blir synliggjort og knyttet sammen.
Publikum inviteres inn i et scenisk landskap bestående av organiske mekanismer og prosesser, hvor de fem utøverne gjennomgår et felles ritual. Uten å forlate eget ståsted responderer de på det som oppstår i mellomrommene. Nettverk av røtter knyttes, lyden forplanter seg i rommet, luften vibrerer og kroppene virvles av samme vindkast.

Arbeidet undersøker kropp og væren som natur, og det at vi gjennomlever en syklus som deles med alt liv. Vår evne til å skifte ham, til å manifestere ulike vesener, energier og historier er et gjennomgående tema i verkene til Kristina Gjems. Hennes praksis handler om å få tilgang til mer av det vi er, og å komme i berøring med det kroppen bærer av felles historie. Ved å henvende seg til det stedet i oss som ligger mellom intellekt og instinkt, søker Gjems å skape rom for undring og sansning. 

Medvirkende

Koreografi:
Kristina Gjems
Dansere:
Loan Ha
Fernanda Branco
Marianne Kjærsund
Cecilie Lindeman Steen
Kristina Gjems
Kostyme, scenografi:
Eric Williams
Lydbilde:
Morten Pettersen
Produsent:
Jorunn Kjersem Hildre
Foto:
Eric Williams
Lysdesign:
Martin Myrvold
Støttet av:
Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde og FFUK.
Kjøp billetter
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus