Kjøp

Giselle 4.–7. mai

Verdenspremiere på Dada Masilos nytolkning av klassikeren Giselle

Masilo og hennes fantastiske dansere tok publikum med storm da Dansens Hus viste deres versjon av Svanesjøen i 2015. Det var ikke bare nyskapende, sjarmerende og særdeles underholdende dansekunst, det ble også en Svanesjøen som rett og slett fikk et nytt, politisk innhold som gikk rett i hjertet på alle som var tilstede. Det er derfor med stor spenning og ikke minst stor stolthet at Dansens Hus nå kan invitere Oslos danseentusiaster som de første i verden til å overvære Dada Masilos aller ferskeste produksjon.

Giselle er den femte klassikeren Dada Masilo gir seg i kast med. Hun har tidligere gjort Death and the MaidenRomeo and JulietCarmen og altså Svanesjøen. Bestemmelsen om å gjøre Giselle ble tatt i New York i februar 2016. Kompaniet spilte da Svanesjøen til enorm suksess på The Joyce Theatre. Teatret sa seg villig til å støtte en produksjon av Giselle, og etter verdenspremieren i Oslo vil forestillingen spilles i New York og New Hampshire. Til Oslo kommer det elleve dansere i tillegg til Dada Masilo selv. Komponist er sør-afrikanske Philp Miller som lager helt ny musikk til forestillingen, selv om han også bærer med seg Adolphe Adams originalmusikk. I tillegg til typisk vestlige instrumenter som klassisk harpe, cello og fiolin byr han på afrikansk perkussjon og stemmebruk. 


- The choreographer brings comedy, carnival and African dance to a hallowed classic, and ends up with something totally new

Dada Masilo

Koreograf og danser

Forestillingsintroduksjon: Oppvarming

Møt Dada Masilo: Kunstnersamtale

Medvirkende

Koreografi:
Dada Masilo
Musikk:
Philip Miller
Lys:
Suzette le Sueur
Dansere:
Dada Masilo
Khaya Ndlovu
Zandile Constable
Liyabuya Gongo
Ipeleng Merafe
Nadine Buys
Thabani Ntuli
Tshepo Zasekhaya
Llewellyn Mnguni
Thami Tshabalala
Thami Majela
Kyle Rossouw
Kjøp billetter
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus