Danseinformasjonens ærespris til Ingunn Rimestad

Etter et langt liv som dansekunstner æres Ingunn Rimestad nå med landets viktigste dansepris.

Ingunn Rimestad har vært en aktiv dansekunstner og pedagog i over 40 år! Nylig danset hun i Mia Habibs forestilling A song too... i Berlin under Tanz im August til stor suksess. Danseinformasjonens ærespris deles ut årlig, og går til fortjente kunstnere på dansefeltet. I år er gledelig nok Ingunnn Rimestad beæret med prisen, og Dansens Hus gratulerer. 

Prisutdeling
Prisen vil bli delt ut av ordfører Marianne Borge i forbindelse med Carte Blanches forestilling We are Here Together lørdag 24. september. I juryens begrunnelse for tildelingen heter det bla.: Ingunn Rimestads evne til å balansere en insisterende, grundig og presis kunstnerisk praksis med en åpen og nysgjerrig holdning til nye impulser og strømninger, gjør henne unik i det norske dansefeltet og til en betydningsfull, viktig og bemerkelsesverdig dansekunstner!
Hele begrunnelsen kan leses her

Les mer om Rimestad
En fyldigere omtale av Ingunn Rimestad og begrunnelsen for prisen er publisert på Danseinformasjonens hjemmeside. Den finner du her.
Scenekunst.no har også publisert et intervju med prisvinneren. Vil du bli bedre kjent med Ingunn Rimestad kan du lese det fine intervjuet med henne her.

Danseinformasjonens ærsespris

deles i 2016 ut for 20. gang, og er tidligere tildelt bl.a. Edith Roger, Anne Borg, Runar Borge, Anne Grete Eriksen, Ellen Kjellberg, Oslo Dance Ensemble, Marte Sæther og Lise Nordal. Ærespriskomiteen for 2016 består av Eivind Seljeseth, Hege Haagenrud, Karen Høybakk Mikalsen, Karl-Erik Nedregaard og Solveig Leinan-Hermo.

We are here together, 22.–25. september 2016

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus