Ni utvalgte dansere

På lørdag var det audition til forestillingen den tidligere Madonnadanseren Yaman Okur skal koreografere til streetdancefestivalen Urban Moves, og her er danserne som skal jobbe med ham.

Yaman Okur (FR) Med sin helt unike stil er Yaman er en av verdens mest anerkjente dansere. Han har dømt og vunnet battles, danset i og koreografert forestillinger og shows over hele verden. Yaman har vært danser for Madonna i hennes "Sticky and Sweet tour" og "MDNA". Han er medlem av det legendariske crewet ”Wanted Posse” som vant Battle of the year i 2001 og medlem av det innovative kollektivet "Free Mindz".Yaman har bl.a. vunnet experimental kategorien på Juste Debout Paris 2007 og har dessuten vært med å koreografere showet KURIOS – Cabinet of curiosities for selveste Cirque du Soleil.

Han har bakgrunn fra breaking og hiphop samt contemporary, ballet og jazz og har jobbet med alle typer dansere både kommersielt og undergrunn. Yaman har utviklet en særegen stil som danser og koreograf og har med denne influert utallige dansere på globalt plan.

Danserne som er plukket ut til å jobbe med Yaman Okur:
Sathieshnaa Sivamohan 
Lene Puntervold 
Christine Nypan 
Marikken Heitkøtter Bratlie 
Marlene Skoglund  
Marcus Andreassen 
Morad "Miracle" Aziman 
Fabian Svegaard Tapia 
Kristian Høiland

Musikk for videoen: Jens Fougner

"I am very excited to work with the dancers that I have chosen. And I know exactly how I'm gonna use them. I want them to shine, because they really deserve it.

Urban Moves 2017, 9.–11. juni

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus